Selaa kertomuksia

Marika, kehittämispäällikkö

Muu

Julkaistu 2.4.2015

Opiskelupaikkani Helsingin yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Yhteiskuntahistoria
Muut opinnot sosiologia, johtaminen, strategia (MPKK)
Valmistumisvuosi 2014

Tyypillinen työpäiväni: Työpäiväni ovat vaihtelevia, toimin milloin terveyspoliittisena asiantuntijana, viestintä- ja yhteyspäällikkönä, yhdistyksen hallintoihmisenä tai nettisivun kehittäjänä.

Työhöni kuuluu tekstien ja markkinointimateriaalien kirjoittamista nettiin ja printtiin, hallituksen työn valmistelua ja selvitystyötä, esitysten tekemistä. Kehitän sähköistä viestintää, kuten nettisivuja ja uutiskirjettä ja somea. Tapaan kumppaneidemme ja muiden kiinnostavien tahojen edustajia. Lisäksi suunnittelen ja teen erilaisia kampanjoita hallituksen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Jonkin verran työssäni on myös hallinnollista työtä, kuten varauksien hoitamista, jäsenten tiedusteluihin vastaamista, taloushallintoa ja pöytäkirjojen ja allekirjoitusten setvimistä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: omatoimisuus, vuorovaikutustaidot, viestintäosaaminen

Päädyin nykyiseen työhöni: Tehtävä oli avoimessa haussa ja tuttavani vinkkasi sen minulle. Hain normaalissa hakuprosessia (tiedustelusoitto – hakemus – haastattelu). Aiempi työkokemukseni oli merkittävää, mutta myös se, että soitin yhdistyksen puheenjohtajalle, kyselin ja osoitin kiinnostusta. Sain puhelussa saamieni tietojen avulla kirjoitettua myös osuvan hakemuksen.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Pääaineeni polhissan opinnoista. Niiden luoman pohjan avulla on ollut helppo ottaa sosiaali- ja terveyssektori haltuun.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Kannattaa tehdä sitä mistä pitää. Sellaisissa asioissa tulee yleensä hyväksi ja löytää ”oman jutun” ja jaksaa olla myös epämukavuusalueella harjoittamassa heikkouksiaan.
Jos ei tiedä mitä haluaa tehdä niin kannattaa kokeilla kaikenlaista. Ehdin itse kokeilla kolme hyvin erityyppistä työnantajaa, joista saamieni kokemusten avulla oma suuntani selkeni.

Lisää kertomuksia

Elsi

tutkija

Normaalina työpäivänä kerään työnantajan tarvitsevia tietoja julkisista lähteistä. Joskus saan tarkkoja t... lue kertomus >

Anna

suunnittelija

Suunnittelen tulevia tapahtumia ja tuotan niihin materiaaleja (ohjeistuksia, ilmoittautumislomakkeita, ne... lue kertomus >

Mira

projektipäällikkö

Tyypilliseen työpäivääni sisältyy sekä itsenäistä työtä oman työpöydän ja sähköpostin ääressä sekä asioit... lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›