Plocka berättelser

IinesK, ravintolapäällikkö

Johto- tai esimiestehtävät, Osuuskauppa

Julkaistu 3.12.2019

Opiskelupaikkani Saimaan ammattikorkeakoulu
Pääaine tai koulutusohjelma Restonomi (AMK), hotelli- ja ravintola-ala
Muut opinnot Esimiesvalmennus
Valmistumisvuosi 2013

Tyypillinen työpäiväni: Normaalia asiakaspalvelua baarissa. Päivittäin myös taustatöitä: tilaukset, tapahtumajärjestelyt, henkilöstöhallinto jne. Teen 90 % suorittavaa ja siihen päälle esimiehen tehtäviä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiakaspalvelu- ja organisointitaidot, markkinoinnin tuntemus, henkilöstöjohtaminen

Päädyin nykyiseen työhöni: Opiskelin nuorena restonomiksi, mutta jäi valmistumatta. Työskentelin muulla alalla, kunnes sain kipinän suorittaa opinnot loppuun ja samalla pääsin ravintola-alan esimiesvalmennukseen. Olen oikeastaan ajautunut tähän, mutta muunlainen aikaisempi työkokemus on vain plussaa.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Opinnoista on hyötyä etenkin talousasioiden ymmärtämisessä ja kokonaiskuvan hahmottamisessa. Myös it-taidot ovat peräisin AMK:sta, koska niitä ei vielä lukioaikana meillä opiskeltu.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Kannattaa kokeilla mahdollisimman montaa paikkaa, jotta on monipuolinen osaaminen alasta. Henkilöstöasiat ovat haastavampia, joten osaamista niiden suhteen kannattaa hankkia.

Mera berättelser

Juha

vuoropäällikkö

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›