Browse stories

Petteri,

Planning, development or administrative duties

Julkaistu 19.4.2023

Opiskelupaikkani University of Turku
Pääaine tai koulutusohjelma Maantiede
Muut opinnot kehitysmaantiede, kansainvälinen politiikka, valtio-oppi
Valmistumisvuosi 2022

Tyypillinen työpäiväni: Vastaan työssäni tuulivoimahankkeiden valmistelusta ja kehittämisestä sekä erilaisten niihin liittyvien karttojen tilaamisesta. Autan myös sähköverkkojen suunnittelussa ja sekä tuulimittausten suunnittelussa. Pääosaamisalueeni on merituulienergia ja keskityn sen kehittämiseen yhtiön sisällä. Käytän taitojani aurinkoenergian, tuuliturbiinien, uusiutuvan energian ja paikkatietojärjestelmien parissa yleisten paikkatieto-ongelmien ratkaisemiseksi. Lisäksi teen tarvittaessa kuvasovite-, välke- ja melumallinnuksia projektien tueksi.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: paikkatieto, uusien asioiden omaksuminen, Yleistieto ja kiinnostus yhteiskunnallisia asioita kohtaan,

Päädyin nykyiseen työhöni: Suoraa työtehtävää ei tullut julkiseen hakuun mutta yritys tarjosi mahdollisuutta uuteen työtehtävään, jota varten räätälöitäisiin työtehtäviä. Päätin hakea töihin lähettämällä yrityksen perustajalle CV:ni sekä motivaatiokirjeen. Sain kutsun työhaastatteluun, jonka jälkeen olin muutamassa muussakin eri työhaastattelussa.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Maantiede antaa loistavat eväät energia-alalle. Maantieteen suurin suora valtti on tietenkin paikkatieto-osaaminen mutta enemmänkin on tärkeämpää ymmärtää, että mitä paikkatieto on ja miten sitä voidaan hyödyntää. Paikkatietovelho ei ole pakko olla.

Maantieteen tasapainoilu yhteiskunnallisen ja luonnontieteellisen osaamisen rajamailla on erityisen antoisaa, sillä energia-alalla on ytimessä luonnontieteelliset ilmiöt ja tekniset toteutukset mutta energia lopulta vaikuttaa ratkaisevasti muuhun yhteiskuntaan. Molempien asioiden ymmärtäminen on kriittisessä roolissa.

Maantieteen alueellinen ajatusmalli on omalaatuinen. Harvalla muulla alalla on kykyä alueelliseen ajatteluun ja kykyä hahmottaa asioita sekä ilmiöitä alueellisesti.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: En alunperin intohimoisesti hakenut energia-alalle vaan päädyin nykyiseen työhöni "puolivahingossa". Tilaisuus tekee tavallaan varkaan ja kannattaa aina ottaa tilaisuudesta koppi. Rohkeutta. Työnhaussa et voi koskaan juuri hävitä mitään.

Substanssiosaaminen on toki tärkeää mutta tärkeämpää on kyky pysyä teknologian kehityksen kelkassa ja oppia aina hyödyntämään uusia asioita sekä yhdistelemään niitä vanhoihin ilmiöihin.

More stories

Jussa

aluesuunnittelija

Osallistun liikenne- ja logistiikka-asioista vastaavien työryhmien toimintaan. Kirjoitan lausuntoja liitt… read story >

Lari

projektipäällikkö

Suunnittelen työssäni ohjelmistoa osana laajempaa hanketta. Ohjelmistolla tullaan monitoroimaan alueellis… read story >

H

ylitarkastaja

Työni koostuu vesihuoltoon ja pohjavesien suojeluun liittyvistä erilaisista suunnittelu-, kehittämis- ja … read story >

Sara

suunnittelija

Työskentelen avoimen yliopisto-opetuksen (koulutus)suunnittelijana. Vastuullani on useiden oppiaineiden k… read story >

Sanna

Ei ole tyypillistä työpäivää. Työhön kuuluu paljon opetusta isoille ja pienille ryhmille, opinnäytteiden … read story >

Sinituuli

tutkimusavustaja

Tutkimuksissa avustaminen: aineiston keruu, analysointi ja raportointi. read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›