Browse stories

A,

Communications and media, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Julkaistu 11.6.2013

Opiskelupaikkani Hanken School of Economics
Pääaine tai koulutusohjelma Markkinointi
Muut opinnot
Valmistumisvuosi 2012

Tyypillinen työpäiväni: Enimmäkseen kierrän yrityksissä keräämässä tietoa siitä, mitä nuorilta työnhakijoilta odotetaan ja mitä he voivat itse tehdä parantaakseen omia työllistymismahdollisuuksiaan. Samalla välitän viestiä nuorilta ja kerron (yleisellä tasolla) mitä he odottavat työelämältä, johtamiselta ja millaisia odotuksia heillä on, jotta työelämässä jaksaisi olla mahdollisimman pitkään. Vierailen kouluissa, erityisesti lukioissa ja yläasteilla, kertomassa työelämätaidoista ja jakamassa vinkkejä työnhakuun. Pidän blogia ja Facebook-sivua, joissa viestin työllistymiseen liittyvistä asioista.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: sisällöntuotanto, julkinen esiintyminen, projektiosaaminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Olin koko opiskeluaikani töissä. Vuosi ennen valmistumista kuitenkin tiesin, että haluan päästä tekemään jotain muuta. Aloin hakea töitä hyvissä ajoin ennen valmistumista ja tarkistin netissä olevia työpaikkailmoituksia päivittäin, kyselin ystäviltä ja tutuilta mahdollisuuksista, luin lehti-ilmoituksia ja kyttäsin Linkediniä. Nuorisolähettilään paikasta sain tietää Oikotien sivuilta puoli vuotta valmistumiseni jälkeen, työhön hain video-CV:llä .

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Markkinointi-opinnoista on ollut eniten teoreettista hyötyä. Kaikki ryhmätöissä tehdyt projektit ovat opettaneet minulle todella paljon, sillä olen paljon erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä nykyisessä työssäni.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Älä koskaan luovuta. Sinnikkyys ja aktiivinen ote palkitaan aina, ennemmin tai myöhemmin. Pidä mielesi avoinna ja ole valmis tarttumaan myös sellaisiin tehtäviin, joita et välttämättä heti omaksu omaksi jutuksi. Et voi koskaan tietää, mistä unelmiesi työ löytyy. Pidä asenne positiivisena!

More stories

Sara

viestintäassistentti

Päivä koostuu pienistä palasista ja hommat vaihtelevat paljon. Päivän aikana mm. teen graafista materiaal… read story >

Nainen 42v

yritysasiamies

Palavereja, suunnittelua, päätösten valmistelua, asiakaatapaamisia read story >

Paula

myyntipäällikkö

Tyypillinen työpäiväni koostuu kommunikoinnista asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa, tarjousten ja … read story >

Anna

toimitusjohtaja

Päiväni koostuu yrityksen toiminnan moniuloitteisesta ylläpitämisestä. Yksikään työpäivä ei ole koskaan s… read story >

Ona

Tyypillinen työpäiväni koostuu monimuotoisista tehtävistä. Suunnittelen erilaisia kampanjoita ja vastaan … read story >

Kerttu

marketing specialist

Luen sähköpostin aamulla, istun palavereissa, teen koneellani töitä. Käyn tuotekehityksen viikkopalaveris… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›