Browse stories

Jussi, senior software engineer

Research or development, Yritys

Julkaistu 3.12.2012

Pääaine tai koulutusohjelma Ohjelmistotekniikka
Muut opinnot tietoliikenneverkot, java-ohjelmointi
Valmistumisvuosi 2002

Tyypillinen työpäiväni: Aamu alkaa viimeisimpien koodimuutosten hakemisella omaan git-repoon, nopea vilkaisu mitä muut ovat tehneet. Välillä katson tarkemminkin, jos commit-viestit ovat mielenkiintoisia tai aihe koskettaa sitä mitä olen itse tekemässä. Tämän jälkeen katson mitä taskeja/post-it -lappuja omalla pöydällä on liittyen työn alla olevaan user storyyn. Jos mitään ei jäänyt eilen kesken menen katsomaan tiimin whiteboardilta (Scrum/Kanban -taulu) mitä muilla on työn alla ja voinko auttaa heitä heidän tarinoissaan. Jos en voi auttaa muita, katson mikä on sillä hetkellä tärkein tarina ja otan se työn alle. Lyhyt suunnittelusessio jok yksinään tai tiimikaverin kanssa ja sitten kehittämään, tietenkin yksikkötestit edellä (TDD:llä). Kehitys ei ole pelkästään koodaamista vaan se voi olla esimkerkiksi automaattisen regresstiotestisetin kehittämistä, tuotantoonviennin automatisoinnin parantamista, yksikkötestikattavuuden ja vanhan koodin parantamista tai esimkerkiksi tuotannontukea Tiimin jäsenenä kehitän myös tiimin prosesseja ja työskentelytapoja. Joskus osa päivästä kuluu esimerkiksi seuraavan retrospektiivin suunnitteluun ja valmisteluun.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: sosiaaliset taidot, prosessiajattelu, ohjelmointi

Päädyin nykyiseen työhöni: Vaihdoin työnantajaa.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Ohjelmointitaitoja

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Älä keskity pelkästään koodaamiseen, puolet ohjelmistonkehityksestä on sosiaalista kanssakäymistä. Vaatimukset, määrittelyt, tiimityöskentely, prioriteetit ja niiden hankkiminen, kyseenalaistaminen sekä parantaminen ovat erittäin suuri ja tärkeä osa tätä työtä.

More stories

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›