Browse stories

Hanna,

Other, Museo

Julkaistu 8.4.2014

Opiskelupaikkani University of Helsinki
Pääaine tai koulutusohjelma Arkeologia
Muut opinnot Museologia, Kasvatustiede, Digitaalinen viestintä, Kansatiede
Valmistumisvuosi 2008

Tyypillinen työpäiväni: Työni on pitkälti museo-opetuksen ja museon tapahtumatoiminnan suunnittelua, valmistelua ja toteutusta sekä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Siis kaikkea kulissien takaista toimintaa, jonka ansiosta museossa on tapahtumia, opastuksia, työpajoja. Lisäksi tietenkin normaalia byrokratiaa, yhteydenpitoa asiakkaisiin ja yhteistyötahoihin, paikasta toiseen juoksemista ja käytännön asioiden hoitamista. Jokainen työpäivä on erilainen!

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiantuntijuus, organisointi ja koordinointi, tiimityötaidot

Päädyin nykyiseen työhöni: Koen arkeologian popularisoinnin tärkeäksi ja hakeuduin tekemään aiheeseen liittyvää harjoittelua. Osana harjoitteluani oli opastuksen suunnittelu ja toteutus erääseen museonäyttelyyn. Tämän jälkeen minua pyydettiin jatkamaan museossa oppaana opintojeni ohessa. Joidenkin vuosien opastamisen, harjoitteluiden ja pätkätöiden jälkeen sain vakituisen työpaikan museosta.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Arkeologia, museologia, kasvatustiede, digiviestintä yliopistosta sekä aiemmat opinnot käsityöalalta.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Museoalalla tarvetta on henkilöille, joilla on substanssiosaamisen (1-3 museoainetta + museologia) lisäksi myös käytännön osaamista kuten opetus-, markkinointi-, viestintä- tai käsityöosaamista. Ennakkoluulottomat ja yllättävät aineyhdistelmät sekä tietyn alan harrastuneisuus voivat olla juuri se, millä oma työpaikka löytyy. Harjoittelut kannattaa suunnata monipuolisiin tehtäviin museoalalla tulevaa työskentelyä silmälläpitäen.

More stories

Visa

erikoistutkija

En asu työpaikkakunnallani eli Turussa, mutta minun ei tarvitse käydä päivittäin työpaikallani. Lähes vii… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›