Browse stories

SJH, marketing manager

Communications and media

Julkaistu 12.8.2014

Opiskelupaikkani Haaga-Helia University of Applied Sciences
Pääaine tai koulutusohjelma Kauppatieteet
Muut opinnot viestintä ja mainonta
Valmistumisvuosi 2013

Tyypillinen työpäiväni: Pidän huolen sosiaalisen median sivuistamme, kirjoitan artikkeleita ja markkinoin palveluamme käyttäjille.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: kirjoittaminen, some-taidot, ajanhallinta,

Päädyin nykyiseen työhöni: Opiskelin ammattikorkeakoulussa ja päädyin yritykseen töihin ensin työharjoitteluun 5 kuukaudeksi. Tämän jälkeen tein töitä osa-aikaisesti ja kirjoitin samalla opinnäytetyötäni. Kun valmistuin, sain vakituisen työpaikan yrityksestä.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Viestinnän opinnoistani ja yleisesti ottaen liiketalouden kursseista. Tutkintoni ansiosta minulla oli hyvä pohja ja tuntemus business-puolesta, mutta opin myös harjoittelun aikana paljon sellaista, mitä en olisi oppinut pelkästään istumalla luennoilla.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Hae rohkeasti sinua kiinnostaviin työharjoitteluihin. Harjoittelun aikana sinulla on mahdollisuus oppia todella paljon jos vain niin haluat. Älä hae vain isoihin ja tunnettuihin yrityksiin, vaikka ne näyttäisivätkin hyvältä ansioluettelossa. Pienemmässä yrityksessä voit päästä tekemään kaikenlaisia töitä. Omassa harjoittelussani pääsin jo ensimmäisinä viikkoina mukaan asiakastapaamisiin ja tekemään mielenkiintoisia projekteja. Joskus harjoittelun aikana tulee myös tylsiä työtehtäviä, mutta muista suorittaa nekin kunnolla. Näin näytät, että olet motivoitunut ja sinusta voi tulla yrityksen vakituinen työntekijä. Ole utelias, oma-aloitteinen ja kerro reippaasti, jos sinulla on idea jonka haluaisit yrityksessä toteuttaa.

Sosiaalisen median ja markkinoinnin töissä on tärkeää pysyä koko ajan hieman edellä aikaansa ja seurata uutisia. Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja kerro rohkeasti omasta osaamisesta.

Jos voisin tehdä jotain toisin, olisin jo opiskeluaikana aloittanut oman blogin ja koonnut omaa portfoliotani nettiin. Oman kotisivun avulla voi helposti näyttää työnantajille, mitä oikeasti osaat tehdä.

More stories

Lauri

Akateemisen tutkimuksen lukeminen ja koostaminen, koneoppimisalgoritmien sovellukset ja hienosäätö, ETL, … read story >

Jonna

projektipäällikkö

Tyypillinen työpäivä riippuu paljolti siitä, missä vaiheessa projektin elinkaarta ollaan. Kokonaisuutena … read story >

JP

- Helping improve how my clients measure and report on their communications activity through meetings
-…
read story >

Laura

pankkitoimihenkilö

Tyypillinen työpäiväni sisältää tietyt jokapäiväiset rutiinityöt, sekä erilaisiin kehitysprojekteihin lii… read story >

Anna

tutkija

Luen tieteellisiä artikkeleja, vastaan sähköposteihin, keskustelen kollegojen kanssa, kirjoitan tieteelli… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›