Browse stories

Krisse, tuntiopettaja

Teaching and training, kunta

Julkaistu 29.10.2016

Opiskelupaikkani University of Jyväskylä
Pääaine tai koulutusohjelma Taiteiden tutkimus
Muut opinnot Italian kieli, kuvataide, kasvatustiede
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Tuntien valmistelua, materiaalien hankintaa ja kopiointia, opetustyötä (olen opettaja, pedagogi, kasvattaja, lähihoitaja, sparraaja, konsultti, vierihoitaja, it-tuki), kulkemista autolla eri opetuspisteiden väliä ja matkoja kotiin ja takaisin työpaikoille, tietojen viemistä verkko-oppimisympäristöön poissaolijoita varten, päiväkirjojen kirjoittamista ja matkalaskujen tekemistä internetin kautta, kokouksiin osallistumista, koulutustilaisuuksissa olemista.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: hyvät yhteistyötaidot, stressinsietokyky, oma-aloitteisuus,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin työhön tuttavan kautta (tutustuin häneen yliopistossa ja annoin hänelle tietoni, jos hänelle tulee tarvetta ottaa yhteyttä). Tämä sama tuttava pyysi myöhemmin tulemaan sijaiseksi ja sen jälkeen jäin hänen tilalleen.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Oman pääaineeni syventäviä opintoja (erikoisosaaminen alalta; teoreettisia opintojaksoja), kuvataiteen käytännön opintojaksoja, suomen kielen neuvottelutaitojaksoja, kasvatustieteen monipuolista opintokokonaisuutta (mitä ja kuinka nykyään opitaan sekä mihin ihmisten käyttäytyminen perustuu). Vaihto-opiskelu ulkomailla toi äärettömän hyvän lisän kielten opintoihin ja niiden soveltamiseen käytännössä!

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: 1) Valitse monipuoliset opinnot, ota useita erilaisia opintokokonaisuuksia, ylitä tiedekuntien rajat ja ota opintoja muista tiedekunnista. Mitä laajempi tutkinto, sitä paremmat työsaantimahdollisuudet saat. Yhdistä tutkintoosi erilaisia osaamisalueita. 2) Harkitse sitten, mitä suorituksia laitat tutkintoosi. Jätätkö jotain ulkopuolelle tulevaisuuden varalle? Suoritatko kakkostutkinnon myöhemmin näistä ensimmäisen opinnon aikana tehdyistä opinnoista ja tutkintotodistuksesta poisjätetyistä opinnoista? 3) Erikoisosaajille on tarvetta, mutta jollei sinulla ole tiedossa työpaikkaa valmiiksi tai jollei tarjolla ole runsaasti haettavia työpaikkoja kyseiseltä alalta, niin laajenna osaamistasi. 4) Uskaltaudu mukavuusalueen ulkopuolelle! Saatat löytää jotain aivan uutta ja mielenkiintoista, joka tulevaisuudessa poikii hyvän työpaikan.

More stories

Generalisti

kehittämisasiantuntija

Vedän kahta eri osaamisen kehittämiseen liittyvää projektia. Olen päivittäin tekemisissä eri yhteistyötah… read story >

Emma

viestintäpäällikkö

Tyypillisen työpäivän aloitan tarkistamalla päivän to do -listan ja käymällä sähköpostit läpi. Työpäivään… read story >

Leena

suunnittelija

Kehitän ja määrittelen yritykseni verkkopalvelua. Saatan suunnitella verkkolomaketta, testata toimivuutta… read story >

Pirkko

suomentaja

Saatan lukea aamuisin käännökseni aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta. Sitten suomennan parin tunnin pät… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›