Browse stories

Suvi,

Consulting

Julkaistu 27.1.2017

Opiskelupaikkani Tampere University of Technology
Pääaine tai koulutusohjelma Materiaalitekniikka
Muut opinnot Kauppakorkeakoulu
Valmistumisvuosi 2015

Tyypillinen työpäiväni: Työpäivä usein alkaa työkavereiden kuulumisten vaihtamisella ja sähköposteihin vastaamisella. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen, sillä konsulttimaailmaan tyypillisesti aikatauluihin ja projekteihin tulee muutoksia nopealla varoitusajalla. Työpäivän aikana kokousten lisäksi saatan tehdä raporttia tai osallistua käyttäjätutkimuksiin. Työilmapiiri ja -kaverini ovat ehdottomasti parasta nykyisessä työssäni.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: paineensietokyky ja kyky sopeutua muutoksiin nopeasti, luova ongelmanratkaisukyky, organisointi ja koordinointi,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin työhöni Linkedin-sivuston työilmoituksen kautta. Haettavaan toimenkuvaan minulla ei ollut ilmoituksessa toivottua työkokemusta tai koulutusalaa. Muutamaa viikkoa aiemmin valmiiksi tullut diplomityöni sivusi hieman työpaikkailmoituksessa mainittuja aihepiirejä. Tämä riitti rohkaistukseksi hakea kyseistä positiota.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Vaikka opiskelin täysin eri alaa, niin ongelmanratkaisukykyä tarvitaan päivittäin. Suurin osa työkavereistani on käynyt saman koulutusasteen, mikä luo tietynlaisen suhtaumisen, pitkäjänteisyyden ja omaksumisen työn tekoon.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Koulutuslinja ei todellakaan aina kerro siitä mihin tulevaisuudessa päätyy töihin. Sen takia ei kannata liikaa rajoittaa itseltään tulevia työmahdollisuuksia. Uskon, että mikään koulutus ei mene hukkaan ja yllättäväissä tilanteissa voi hyödyntää eri alojen erikoisosaamista.

More stories

Anu

kaivosinsinööri

Kaikenmoisten suunnittelutöiden tekeminen tietokoneella sekä keskustelusta työkavereiden kanssa. Mulla on… read story >

Miia

käyttöinsinööri

Tyypillisesti aloitan tutustumalla osastoni prosessin sen hetkiseen tilaan, tarkastelen tilannetta proses… read story >

K

projekti-insinööri

Kokousten valmistelu, sihteeröinti ja pöytäkirjojen teko. Työntekijärekisterin ylläpito. Tilaajavastuulai… read story >

Mimmi

tutkimusinsinööri

Excel-pyöritystä, laboratoriotestien suunnittelua tai tulosten analysointia, tutkimusraportin kirjoitusta… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›