Browse stories

Hanna, projektipäällikkö

Planning, development or administrative duties, Koulutuskeskus

Julkaistu 28.9.2018

Opiskelupaikkani University of Helsinki
Pääaine tai koulutusohjelma Ympäristönsuojelutiede
Muut opinnot neuvontaoppi, yksityismetsätalous
Valmistumisvuosi 2002

Tyypillinen työpäiväni: Työssäni kehitän uraohjausta toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Työpäivääni kuuluu erilaisia palavereja ja työryhmien kokouksia, projektin hallinnointia (esim. projektityöntekijöiden työajanseurannat, seurantaraportit rahoittajalle, viestintä ja talouden seuraaminen) sekä hankkeeseen osallistuvien oppilaitosten ja kehittäjien työn ohjaamista. On tärkeää myös perehtyä siihen, mitä uraohjauksen kentällä muualla tapahtuu: mitä hankkeita on käynnissä ja mitä niissä tehdään, millaisia materiaaleja ja ohjauspalveluja on olemassa, miten muut oppilaitokset uraohjausta toteuttavat. Verkostoituminen ja yhteistyösuhteiden luominen on myös keskeistä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: kehittämisosaaminen, organisointi ja koordinointi, hyvät ilmaisu- ja vuorovaikutustaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Ehdin toimia ammatillisena opettajana kymmenisen vuotta. Sinä aikana kouluttauduin tiimivalmentajaksi (Tiimimestari) ja ammatilliseksi opinto-ohjaajaksi. Opettajan rooli alkoi tuntua ahtaalta ja halusin päästä hyödyntämään opettajan työssä saamiani kokemuksia ja osaamistani kehittämistyössä. Omassa organisaatiossani aukesi projektipäällikön tehtävä 2,5 vuodeksi, hain sitä ja tulin valituksi.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Opinto-ohjaajan koulutus auttaa ymmärtämään opiskelijan uraohjauksessakin tarvitsemaa tukea. Tiimimestari-valmennus auttoi ymmärtämään oppimista ja yhdessä tekemisen voimaa. Oma korkeakoulututkintoni antoi aikanaan hyvät valmiudet esim. tiedon etsimiseen, kirjoittamiseen ja yhteenvetojen tekemiseen.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Työn ohella kouluttautuminen on raskasta, mutta omalla kohdallani se on avannut todella kiinnostavia mahdollisuuksia. Kannattaa ehdottomasti kehittää itseään!

Työurani alussa olin ihan turhaan arka hakemaan vaativampia töitä. Niitäkin tekevät ihan tavalliset ihmiset – olisi kannattanut uskaltaa aiemmin hakeutua haastavampiin töihin. Uuteen sukeltaminen on aina jännää, mutta isoihin saappaisiin saattaa kasvaa yllättävänkin äkkiä.

More stories

Pekka

ylitarkastaja

Tyypillisesti työskentelen virastossa, valmistelen lausuntoja, vastailen tiedusteluihin ja tarkastan vira… read story >

Essi

Toimenkuvaani kuuluu monenlaista suunnittelua ja koordinoimista järjestön kouluyhteistyön osalta. Suunnit… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›