Browse stories

Liki-Iki Teekkari, ohjelmistokehittäjä

Production line

Julkaistu 1.10.2019

Opiskelupaikkani Tampere University of Technology
Pääaine tai koulutusohjelma Automaatiotekniikka
Muut opinnot Automaation tietotekniikka
Valmistumisvuosi 2018

Tyypillinen työpäiväni: Suunnittelen ja toteutan läheisesti rautasidonnaista softaa. Sekavasta, mutta onneksi myös kattavasta, työkalupakistani pääsen hyödyntämään käytettävyyteen, käyttöliittymäsuunnitteluun ja graafisen suunnitteluun liittyviä taitojani tavallisemman ohjelmistotuotantotyön ohessa.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Tiimityö (useissa eri tiimeissä toimiminen), ohjelmistotuotanto, Käytettävyyssuunnittelu,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin työhöni täysin ilman aiempia kontakteja. Työpaikkailmoja bongaillessani huomasin kiinnostavan paikan, lähetin CV:n ja sain kutsun haastatteluun. Valintaani vaikuttivat opinnoissa kertyneiden taitojen lisäksi myös vapaa-ajan luovaan graafis-musiikillis-koodailulliseen työhön liittyvät nörtteily- ja taideharrasteet. Yhtenä vahvuutena pidettiin sitäkin, että kerroin työhaastattelussakin kiertelemättä, jos en kunnolla tuntenut jotain aihealuetta. Itsevarmuus kannattaa ulottaa myös omien heikkouksien myöntämiseen ja avun pyytämiseen.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Ohjelmistotuotannon ja käytettävyyden opinnoista

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Voisi kenties sanoa, että noin 15-vuotinen opintaipaleeni ei kulkenut minkään järjen tai opintosuunnitelman määrittämiä polkuja. Olen silti ylpeä siitä, että palasin suorittamaan tutkintoni loppuun... Ei tämä DI-elämäkään sitä kaikista kauheinta ole. Viimeistelkää ne tutkintonne, vaikka frendit valmistuikin jo viime keväänä tai toissavuonna tai kymmenen vuotta sitten. Kyllä se yleensä kannattaa.

Töihin kannattaa varsinkin opiskeluvaiheessa hakea lafkoihin, jotka edes jotakuinkin kuvitelmissa saattavat hyvänä päivänä liipata omaa alaa. Erilaisten taitojen ja näkökulmien sotkeminen hyödyttää (hyvässä työkulttuurissa) yleensä molempia osapuolia.

More stories

J

Päivät ovat pitkälti vaaroja ja vauhdikkaita tilanteita datatieteen, koodin, tietoliikenteen ja tuotekehi… read story >

Konttorirotta

tekninen dokumentoija

Hyvin vaihtelevia tehtäviä. Paljon on tietysti manuaalien tekstien ja kuvien luomista tai päivittämistä. … read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›