Browse stories

Made, myyntipäällikkö

Marketing and sales, Lääkeyritys

Julkaistu 9.12.2020

Opiskelupaikkani University of Eastern Finland
Pääaine tai koulutusohjelma Farmasia
Muut opinnot ravitsemus
Valmistumisvuosi 2017

Tyypillinen työpäiväni: Työpäiväni koostuu pääasiassa asiakaskontaktoinneista. Sovin tapaamiset asiakkaiden kanssa, suunnittelen tapaamisen sisällön ja hoidan itse tapaamisen. Tapaamisilla saattaa olla yksittäinen henkilö tai esimerkiksi kymmenen hengen ryhmä, tapaamiset hoidetaan joko livenä tai etätyökalujen avulla.

Osa työpäivistäni kuluu myös kampanjasuunnittelussa, palavereissa myyntiryhmän ja markkinointiryhmän kanssa. Itsensä kouluttaminen on iso osa työtä, sillä oman portfolion tuotteista täytyy olla ajantasainen tieto ja portfolioon saattaa tulla lisää tai sieltä poistua tuotteita. Lisäksi hoidan asiakassopimukset omilta asiakkailtani.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: tiimityöskentelytaidot, avoimuus, Oppimiskyky,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin työhöni hakemalla rohkeasti paikkaa, vaikka myyntikokemusta ei juurikaan ollut kuin aikaisemmin apteekista asiakkaille. Pitkän hakuprosessin jälkeen tulin valituksi.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Perusopinnot esimerkiksi biologiasta ja kemiasta auttoivat "luonnontieteellisen ajattelun" muodostumisessa. Farmakologia ja toksikologia tärkeitä myös.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Farmaseutin ei välttämättä tarvitse pysyä koko uraansa apteekissa, vaan myynnin ja markkinoinnin puoleltakin löytyy paljon mahdollisuuksia!

More stories

F17

farmaseutti

Tyypillinen työpäivä keskittyy reseptiasiakkaiden neuvontaan ja reseptitoimituksiin. Ohessa myös itsehoit… read story >

x

farmaseutti

Asiakaspalvelua itsehoidossa ja reseptintoimituksessa, kohtaamiset vaihtelevat nopeista pidempiin, joissa… read story >

Farmasia

Saan elää unelmieni työelämää jossa teen sairaalassa väitöstyötä muutaman päivän viikossa ja toisen puole… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›