Browse stories

MEM, hallinnon assistentti

Customer service / patient care

Julkaistu 24.10.2022

Opiskelupaikkani Hanken School of Economics
Pääaine tai koulutusohjelma Laskentatoimi ja rahoitus
Muut opinnot Saksan kieli, kauppa-oikeus, espanjaa, venäjää
Valmistumisvuosi 2015

Tyypillinen työpäiväni: Vastaan Outlookiin tulleisiin sähköposteihin, varaan matkoja (lentoja, junalippuja), tallennan asiakirjoja tiedonhallintaohjelmaan, pakkaan lähteviä posteja, tilaan kokoustarjoiluja ja kukkia jne. Tilaan tavaraa toimistoon. Teen kaikkea leikkaa-liimaa-tekniikalla Wordillä. Tarkastan Excel-taulukkoja. Kaikenlaisia selvitystöitä, joiden sotkuja en itse ole aiheuttanut. Avaan uusien työntekijöiden työsuhteen ohjelmaan, tilaan tietotekniset salasanat ja opastan salasanan vaihdossa. Toimin kirjaajana kokouksissa ja kirjoitan pöytäkirjat.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Tiimityö (useissa eri tiimeissä toimiminen), jatkuva oppiminen, kieli- ja tietotekniikkataidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Pakosta päädyin, kun en kestänyt jatkuvaa soittelua potilaille heidän poliklinikka-ajoistaan. Hain uutta kehittävämpää työtehtävää. Ja koska tunnen työhönottajan, sain tämän paikan.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Kirjanpitotaidoista on hyötyä, sillä kaikki tekemänsä pitää kirjata ylös. Tämä onnistuu nyt hyvin loogisesti. Olen myös hyvä oppimaan uusia tietoteknisiä ohjelmia, parempi kuin muut asiantuntijat täällä. Osaan ajatella loogisesti ja monipuolisesti. Ruotsin kielen osaaminen on ollut plussaa. Liikekirjeiden tekotaidot ovat myös tärkeitä. On hyvä osata puhua puhelimessa ja pukeutua kauniisti.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Sihteerin työ on todella helppoa ja ei paljon aivoja rasita. Ei ole kiireitä. Jos haluaa vähän aikaa lepuuttaa aivojaan, niin tätä voisi kokeilla. On ihanaa olla tarkkailijan asemassa, koska suurin osa asiantuntijoista pitää sihteeriä niin tyhmänä ja alhaisesti koulutettuna. Mutta niin väärässä ovat. Kannattaa opiskella monipuolisesti kieliä ja harrastaa kaikkea kivaa esim. liikuntaa ja käsitöitä. Laskentatoimen sijasta valitsisin markkinoinnin.

More stories

Harri

Yrityksessämme on 50 työntekijää, joista 30 Suomessa ja 20 Tsekeissä. Toimitusjohtajan työ on ensisijass… read story >

johanna

talouspäällikkö, -johtaja

Erilaiset kontrolli- ja raportointityöt. Yhteydenpito kansainvälisiin palvelukeskuksiin, jotka hoitavat k… read story >

John

tuoteasiantuntija

Tyypillisen päivän sijaan kuvausin mitä tyypilliseen viikkoon sisältyy. Viikkoon mahtuu yleensä pankkijär… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›