Browse stories

Sannis, ruokapalveluvastaava

Other, Kaupunki

Julkaistu 4.11.2022

Opiskelupaikkani JAMK University of Applied Sciences
Pääaine tai koulutusohjelma Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala
Muut opinnot Tuotekehitys
Valmistumisvuosi 2003

Tyypillinen työpäiväni: Ruoanvalmistus ja lounaspöytä, varaston hoito, siivous ja asiakaspalvelu. Säännöllinen kokoaikatyö. Päivää rytmittää aamupala, lounas, välipala. Joskus juhlatilaisuudet ja kokoukset. Joskus on työelämässä oppijoita ohjattavana.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Ruoanvalmistus, Ruokavalioiden ja allergioiden tuntemus, Ongelmanratkaisu ja päätöksenteko,

Päädyin nykyiseen työhöni: Erilaisten ravintolatöiden jälkeen hain päivätyötä (ma–pe), hain avointa paikkaa johon tulin valituksi. Ennen työskentelin kokkina ja vuoropäällikkönä, nyt lounasruuan tarjoilua ja valmistusta, keittiön pyörittämistä.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: ravitsemus, taloudellinen toiminta, ihmisten kohtaamiseen liittyvät taidot, työelämätaidot, työlainsäädäntö

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Monipuolinen kokemus ravintola-alalla auttaa pärjäämään esimiestyössä. Ruokaa tarvitaan ympäri vuorokauden ja konsepteja riittää, kaikesta ei tarvitse tietää kaikkea, mutta hyvä olla tietoinen eri toimijoista alalla. Ruokavalioiden ja allergioiden tunteminen ja tutkittu tieto näistä auttaa hyviin lopputuloksiin. Työkieli on usein suomi, joskus avuksi englanti asiakkaiden kanssa, työpaikalla kannattaa käyttää myös hyvää suomen kieltä ja pyrkiä selkeyteen muunkielisten työkavereiden kanssa. Monet kirjoitetut asiat, sopimukset ja lait, omavalvonta, ovat suomeksi, eikä se tule muuttumaan tulevaisuudessa suuresti, on hyvä olla selkeä ja johdonmukainen myös näissä asioissa. Tässä työssä tarvitaan esiintymiskykyä, neuvottelutaitoja, sosiaalisuutta, asiakaspalveluhalua ja toimeliaisuutta sekä ymmärrystä ja taitoa toimia erilaisissa ammattikeittiöissä.

More stories

mirjami

tarjoilija/ravintolatyöntekijä

kaikki tarjoilijan työt, anniskelu, siivous, lautastarjoilu tms. read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›