Plocka berättelser

AH, henkilöstöasiantuntija

Kontorsuppgifter

Julkaistu 18.12.2016

Opiskelupaikkani Åbo handelshögskola
Pääaine tai koulutusohjelma Johtaminen ja organisaatiot
Muut opinnot Yritysjuridiikka ja sosiaalipsykologia
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Tehtäväni koostuvat raportoinnista, työehtosopimuksen tulkinnasta ja kaikennäköisiin palvelussuhdetta koskeviin kysymyksiin vastaamisesta. Vastaan ja kehitän myös palkkausjärjestelmäämme. Koulutan esimiehiämme henkilöstöhallinnon asioissa.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Raportointitaidot, esiintymistaidot, analyyttisyys,

Päädyin nykyiseen työhöni: Olen lukioajasta asti tiennyt haluavani henkilöstöhallinnon alalle, vaikka minulla ei ollut siihen esikuvia tai todellistä ymmärrystä HR-alan laajuudesta. Aluksi luulin, että minua kiinnostaisi enemmän pehmeämpi HR työhyvinvointi ja motivaatiopuolella, mutta työuran aikana olen selkeämmin ohjautunut ja ollut kiinnostunut ns. kovemmasta HR:stä eli juridiikasta ja raportoinnista.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Eniten minua on hyödyttäneet juridiikan sivuainekokonaisuus, Perusjohtamisen kurssit olivat toki ok myös, mutta kurssit painoittuivat enemmän strategiseen johtamiseen kuin henkilöstöhallinnon asioihin.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Minua harmittaa etten ottanut enemmän tilastolliseen analysointiin liittyviä kursseja, esiintymistaitokursseja (joita yritin välttää kuin ruttoa, mutta todellisuudessa niitä taitoja TARVITAAN työelämässä) sekä olisin toivonut lisää työoikeuden kursseja. Opetelkaa Excelin jatkotason käyttöä. Sitä pitäisi opettaa muutenkin kauppakorkeassa kaikille. Itse opin vasta työelämässä kunnolla Excelin käytön. Tutkinnon suorittamisen jälkeen kannattaa ehdottomasti hyödyntää kaikki työnantajan tukemat koulutukset ja liittyä oman alan verkostoryhmiin kuten HR-alalla Henryyn.

Mera berättelser

Tiina

hr-asiantuntija

Esihenkilöiden tuki, ohjeistus, neuvonta ja koulutus työsuhteen elinkaareen liittyvissä kysymyksissä.
Ty…
läs berättelsen >

Tommi

Asiakasprojektien toteuttaminen, laajojen tietoaineistojen käsittely ja analysointi, kyselyt, haastattelu… läs berättelsen >

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›