Plocka berättelser

Fyysiikko matemaatikoiden keskellä, luotettavuusinsinööri

Planerings-, utvecklings- eller administrativa uppgifter

Julkaistu 17.2.2022

Opiskelupaikkani Aalto-universitetet
Pääaine tai koulutusohjelma Teknillinen fysiikka ja matematiikka
Muut opinnot Energiatieteet
Valmistumisvuosi 2016

Tyypillinen työpäiväni: Teen töitä ydinvoimalaitoksen turvallisuuden parissa. Päivät koostuvat eri tahojen kanssa pidettävistä palavereista, matemaattisten mallinnusten kehittämisestä ja arvioinnista sekä raportoinnista. Firman omien ohjelmistojen lisäksi eniten tulee tuijotettua Exceliä ja Wordia ja toki näinä aikoina Teamsiä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: ryhmätyöskentytaidot, tarkkuus, suurten kokonaisuuksien hahmottaminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Kesätyöt venyivät ensin diplomityön tekemiseksi ja lopulta vakinaiseksi paikaksi. Luulen, että erotuin aikanaan muista hakijoista kansainvälisellä ydinvoimakoulutuksellani: tein puoli vuotta vaihto-opintoja Englannissa paikallisessa, pelkästään ydinvoimaan keskittyvässä maisteriohjelmassa.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Ongelmanratkaisukyky ja paineensietokyky. Myös alkeellisistakin koodaustaidoistani on ollut yllättävän paljon hyötyä. Vaikka omalla kohdallani opiskeluaikojen verkostoituminen ei ole ollut merkittävässä asemassa, niin tiedän ja tunnen lukemattomia tapauksia, joissa on. Sama verkostoituminen jatkuu työelämässä. It's what you know and who you know.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Havahdu omaan erottautumispotentiaaliisi. Tee opiskeluaikana myös epätyypillisiä valintoja. Työelämässä tiimiin ei haluta viittä samalla taustalla olevaa ihmistä, vaikka kaikki olisivatkin saman alan asiantuntijoita. Mitä erilaista sinulla on antaa? Kielitaito, johtamiskokemus, esiintymistaidot?

Mera berättelser

TvL

research and development manager

Vedän bioinformatiikan, eli siis eräänlaisen laskennallisen biologian tiimiä kansainvälisessä yrityksessä… läs berättelsen >

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›