Plocka berättelser

Maria, erityisopettaja

Undervisning eller uppfostran, Kaupunki

Julkaistu 17.3.2022

Opiskelupaikkani Helsingfors universitet
Pääaine tai koulutusohjelma Erityispedagogiikka
Muut opinnot Psykologia
Valmistumisvuosi 2014

Tyypillinen työpäiväni: Tulen töihin. Juttelen hetken kollegojen eli aineenopettajien kanssa. Usein jollain on asiaa esimerkiksi opiskelijoihin liittyen. Avaan koneen ja kalenterin, luen Wilma-viestit. Vastaan niihin ja varailen aikoja opiskelijoille. Muistutan opiskelijoita esim. lähettämään minulle sovittuja asioita. Osallistun opiskelijahuoltoryhmän kokouksiin. Tapaan opiskelijoita lähes joka päivä, yhdestä n. viiteen päivässä. Pohdimme mikä auttaisi, jotta opinnot sujuisivat. Teen lukitestauksia, kirjoitan lausuntoja, olen yhteydessä esim. kuraattoriin ja opiskelijoiden vanhempiin. Olen kahdessa eri lukiossa, joiden välillä siirryn joskus päivän aikana, useimmiten olen koko päivän yhdessä koulussa. Rakastan työtäni ja se tuntuu merkitykselliseltä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, Empatia, joustavuus,

Päädyin nykyiseen työhöni: Tein harjoittelun toisella asteella ja hain lukion erityisopettajan paikkaa vähän ”huvin vuoksi” ja sainkin heti sen paikan. Eli satuin vain huomaamaan ilmoituksen työstä ja siksi hain paikkaa. Olin alun perin ajatellut työskentelyä nuorempien lasten kanssa, enkä lukioikäisten. Tämä on kuitenkin ollut paras työpaikkani koskaan.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Kohtaamistaidot, erilaisuuden ymmärtäminen, joustavuus, jota opin paljon yläkouluharjoittelussani ihanalta ohjaajalta. Opinnoista on ollut kokonaisuutena paljon hyötyä, ja ne ovag tuoneet itsevarmuutta, mutta kuitenkaan mikään tietty asia ei ole ollut erityisen oleellinen.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Hae rohkeasti myös toisen asteen erityisopettajan töitä. Työ on hauskaa ja palkitsevaa, kaikkea ei tarvitse osata ja työkaverit kyllä auttavat.

Mera berättelser

Auli

erityisluokanopettaja

Työpäiväni sisällöstä vain pieni osa on perinteistä opettamista. Opettajan lisäksi olen päivän aikana ain… läs berättelsen >

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›