Plocka berättelser

Laura, innoittaja

Kommunikation och media, Metsähallitus, tiedekeskus Pilke

Julkaistu 8.6.2022

Opiskelupaikkani Lapin ammattikorkeakoulu
Pääaine tai koulutusohjelma Metsätalousinsinööri (AMK)
Muut opinnot psykologia
Valmistumisvuosi 2020

Tyypillinen työpäiväni: Teen yleensä toimistotyöaikaa, eli noin 8–16 päiviä. Tavallisena päivänä istun tietokoneella lukemassa ja kirjoittamassa, hoidan tiedekeskukseen liittyviä askareita ja teen viestintää. Työhön kuuluu rutiinitehtäviä (kuten työajankäytön seurantaa, sähköposteja, kalenterointia ja laskujen käsittelyitä) ja monipuolisesti vaihtelevia tehtäviä (kuten asiakaspalvelua, tapahtumien järjestäminen, työpajojen vetäminen, uusien asioiden suunnittelu ja kehittäminen, tiedekeskuksen ylläpito). Saatan myös tehdä jotain ihan muuta – voin hypätä paikkaamaan infotyöskentelijöitä asiakaspalveluun, järjestää ja osallistua johonkin tapahtumaan, olla työmatkalla ulkomailla tai kotimaassa. Saan tehdä todella laaja-alaisesti töitä hyvässä tiimissä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiakaspalvelu- ja organisointitaidot, tiimityöskentelytaidot, viestintä- ja vuorovaikutustaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin työhöni hieman sattumalta. Tein töitä monimuoto-opintojeni aikana, ja kun edellinen työsuhteeni päättyi toisessa yrityksessä, tuli tämä paikka sattumalta auki. Hain ja pääsin työhöni osittain siksi, että minulla oli metsäalan koulutus ja osittain siksi, että olin jo ennenkin tehnyt vastaavanlaisia töitä. Työnkuvani on kehittynyt paljon kolmen vuoden aikana.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Parhaiten olen saanut hyödynnettyä metsäosaamistani, viestintäosaamistani ja asiakaspalveluosaamistani. Kaikista koulutuksistani ja työpaikoistani on ollut hyötyä minulle nykyisessä työpaikassani. Olen hyötynyt paljon myös harrastusteni kautta saamistani taidoista (tapahtumien järjestäminen, ensiapu, maastossa liikkuminen, eräily/retkeily).

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Tee rohkeasti sitä, mistä pidät. Ajattele pitkäjänteisesti, mutta älä takerru liikaa tiettyyn tulevaisuudennäkymään: saatat hyvinkin päätyä aivan erilaiseen tilanteeseen, kuin olit aluksi ajatellut. Ole joustava myös unelmissasi, äläkä piiskaa itseäsi liikaa.

Mera berättelser

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›