Browse stories

Opo, luokanopettaja, opinto-ohjaaja

Teaching and training

Julkaistu 15.9.2014

Opiskelupaikkani University of Jyväskylä
Pääaine tai koulutusohjelma Luokanopettajakoulutus
Muut opinnot Tilastotiede, matematiikka
Valmistumisvuosi 2014

Tyypillinen työpäiväni: Minulla on joustavat työajat. Annan pääosin yksilöohjausta. Työskentelen noin 6-7 tuntia päivässä - esimerkiksi 9-15 tai joskus 12-18. Ohjattavani ovat pääosin aikuisia. Opiskelijat tulevat monenlaisista elämäntilanteista ja monenlaisin tavoittein. Jokainen työpäivä on taatusti erilainen. Työviikkoon kuuluu säännöllisiä kokouksia monialaisissa työskentelyryhmissä. Oma ammatillinen ja sisällöllinen kehittäminen on tärkeää, ja siihen on hyvä ottaa aikaa.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiakaslähtöisyys: kuunteleminen, verkostoituminen, uusien mahdollisuuksien näkeminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Opiskelin ensin luokanopettajaksi. Minua on aina kiinnostanut yhteiskunnalliset asiat. Opinto-ohjaajan työssä saan seurata tulevaisuutta, työmarkkinoiden muutosta ja yksilö on kuitenkin keskiössä.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Opinto-ohjauksen opinnot. Luokanopettajan opinnot antoivat erittäin hyvän pohjan itsensä tuntemiseen, pedagogiseen osaamiseen, ryhmien ohjaamiseen sekä koulumaailman tuntemiseen.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Hanki laaja-alaisesti työkokemusta. Työskentele peruskoulussa, lukiossa, ammatillisissa oppilaitoksissa. Käy opintojen aikana vaihdossa - monta kertaa. Opiskele psykologiaa ja erityispedagogiikkaa. Hae töitä myös ulkomailta!

More stories

L.E.

asiantuntija

Työhöni nuorena asiantuntijana konsulttitalossa koulutusalalla sisältyy mm. tarjousvalmistelua, rekrytoin… read story >

Juha

oppilaanohjauksen lehtori

Tyypilliseen työpäivääni kuuluu luokkaohjaustunteja yläkoulun 7-9 luokkalaisille, yksilöohjausta, hallint… read story >

Markus

koulutussuunnittelija

Opetussuunnitelman kehittämistyötä, koulutusten järjestämistä, kokousten valmistelua ja opintojaksojen pe… read story >

Hannele

luokanopettaja, aineenopettaja

Luokanopettajana olen saanut itse vaikuttaa siihen, mitä luokka-astetta kulloinkin opetan. Välillä olen o… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›