Browse stories

Vasama, Peligraafikko

Communications and media

Julkaistu 26.11.2016

Opiskelupaikkani Saimaa University of Applied Sciences
Pääaine tai koulutusohjelma Kuvataiteilija (AMK)
Muut opinnot Sarjakuva
Valmistumisvuosi 2010

Tyypillinen työpäiväni: Työpäivä sisältää peligrafiikan suunnittelua kuvankäsittelyohjelmilla, mm. taustakuvien, pelihahmojen, käyttöliittymägrafiikoiden suunnittelua. Työtehtäviin kuuluu myös testausta ja tuotteiden käyttöönottoa. Tiimi on kansainvälinen ja englanninkielen taito on välttämätön.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: tiimityötaidot, graafisen alan työkalujen (ohjelmistojen) käyttö, tietokonepiirustustaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Pelialalla monella on eri tausta ja hyvin monet ovat harrastuksen kautta päätyneet töihin. Harrastuneisuus peleihin, ja peleihin/graafiseen suunnitteluun liittyvät freelance-työt johtivat pelialalle.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Väriteorioista, piirtämisestä, sommittelusta. Englannista myös. Hyvin paljon vaatinut itseopiskelua digitaalisten ohjelmistojen suhteen, jota ei koulussa pahemmin opetettu. Kritiikin vastaanottaminen.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Ole valmis itseopiskeluun ja harjoittele, harjoittele, harjoittele kuvitustaitoja koneella. Kiinnostus peleihin on must. Graafisen suunnittelijan koulutus tehtävään olisi parempi, mutta toisaalta kuvataidekoulussa opetetaan kuvan tekemistä valmiiksi kuvaksi ja voi olla paremmat keinot rakentaa/sommitella kuvia kuin graafikolla. Graafisen suunnittelun opinnot eivät ole pahitteeksi kuitenkaan.

More stories

Noora

toiminnanjohtaja

Vaihtelee paljonkin: näyttelytuotantoa, rakennushankkeen kokouksia, taloushallintoa, graafista suunnittel… read story >

Annukka

tuntiopettaja

Sellaista ei ole. Toimin aikuiskouluttajana. Opetan käyttämään tietokoneohjelmia. (Photoshop, Dreamweaver… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›