Browse stories

Ilona, henkilöstökoordinaattori

Planning, development or administrative duties

Julkaistu 26.7.2017

Opiskelupaikkani University of Jyväskylä
Pääaine tai koulutusohjelma Viestintä
Muut opinnot Johtaminen, viestintäteknologia, kasvatustieteet
Valmistumisvuosi 2008

Tyypillinen työpäiväni: Työpäiväni vaihtelevat valtavasti. Tärkein "työvälineeni" sähköposti aukeaa ensimmäisenä aamulla ja tarkastan tulleet viestit ja onko niissä jotain kiireellistä. Usein päivässäni on 1-2 palaveria sisäisesti tai ulkoisesti. Palaverit ovat usein etänä, eli videon/Skypen välityksellä ja paikalla on ihmisiä useilta paikkakunnilta. Palavereissa suunnitellaan tulevaa toimintaa, ideoidaan yhdessä tai kehitetään nykyistä toimintaa tai esimerkiksi työkaluja. Tärkeää on myös käydä läpi ajankohtaiset asiat omien tiimikavereideni kanssa.

Pääosa päivästäni menee rekrytointien parissa, eli saan esimiehiltä erilaisia toimeksiantoja, millaisia henkilöitä etsitään, muokkaan ilmoitustekstejä, suunnittelen sopivat rekrytointikanavat ja hoidan ilmoitukset eteenpäin. Huolehdin rekrytointiprosessin alusta loppuun siten, että se hoituu sujuvasti sekä esimiesten että hakijoiden mielestä.

Lisäksi paljon aikaa menee erilaisiin markkinointitehtäviin. Kirjoitan juttuja ja artikkeleja lehtiin sekä sisäisiin kanaviin, suunnittelen tilaisuuksia ja sisältöjä niihin.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: toiminnan kehittäminen, viestintätaidot (ml. tietotekniset ja vaikuttamistaidot), henkilöstöjohtaminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin työhön henkilöstövuokrausyrityksen kautta. Ensin olin lyhyemmän pätkän sijaisena ja tämän jälkeen minut haluttiin heti palkata toiseen tehtävään yrityksessä. Tämän jälkeen ura on edennyt tehtävästä toiseen.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Johtamisen ja markkinoinnin opinnot on olleet hyödyksi - mutta jatkuva oppiminen on todella tärkeää. Tiedonhankintataidot on varmasti ne tärkeimmät, mitä opinnoista olen saanut. Kun mitä tahansa tulee eteen - ei hätää, selvitän asian perinpohjin ja nopeasti.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Uraa kannattaa suunnitella jo opiskeluvaiheessa - mieti, mihin pyrit ja miten sinne pääset. . Hoida kaikki pienetkin tehtävät hyvin - lähtien ihan kesäharjoitteluista ja edeten yrityksen alemmille portaille. Muista myös, että saatat opiskelujen aikana kohdata paljon ihmisiä, joita myöhemmin tulet tapaamaan työelämässä. Ole siis ystävällinen, aktiivinen ja verkostoidu! Siitä on ihan oikeasti hyötyä tulevaisuudessa. Myös ensimmäisiin työpaikkoihin kannattaa jättää sellainen jälki itsestäsi, joka kantaa myöhemminkin. Et ikinä tiedä, kenet kohtaat myöhemmin...

More stories

kouluttaja

kotoutumiskouluttaja

Tyypillinen päiväni koostuu selkeästi rytmitetystä opetuksesta taukoineen. Opetan verkossa ja lähiopetuks… read story >

Juha

maanviljelijä

Ensin toimistolla päivän postit ja laskut jne... Päivän suunnittelu ja aamupalan jälkeen pellolle tai huo… read story >

Viu

viestintäkonsultti

Asiakasyhteydenpitoa, konsultointia, kirjoittamista, myyntiä, kahvinjuontia, palavereja, suunnittelua, pr… read story >

Katri

Aamulla avaan ensimmäiseksi yritykseni sosiaalisen intranetin, jossa jaan töitä muulle tiimille, johdan o… read story >

Anna

hallintosihteeri

viranhaltijapäätösten toimeenpano, sisäinen ja ulkoinen viestintä, hallinnon eri atk-ohjelmien käyttö, ne… read story >

x

asiantuntija

Sähköpostia, intraviestintää, suunnittelua, toteutusta, koordinointia read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›