Browse stories

Pi, työhönvalmentaja, kuntoutusasiantuntija

Customer service / patient care, Nuorten Ystävät Oy

Julkaistu 27.8.2020

Opiskelupaikkani University of Oulu
Pääaine tai koulutusohjelma Kasvatuspsykologia
Muut opinnot kasvatustiede, koulutusteknologia, Education in Transition sekä opettajan pedagogiset opinnot
Valmistumisvuosi 2013

Tyypillinen työpäiväni: Teen Kelan työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta. Autan ihmisiä, joilla on psyykkisiä ja/tai fyysisiä haasteita, aloittamaan työelämää, palaamaan takaisin työelämään ja/tai suunnittelemaan alanvaihtoa. Tapaan jokaisen asiakkaani lähes viikottain joko työpaikkakäynnillä hänen työkokeilupaikassaan tai toimistolla jutustellen. Käyn asiakkaan verkostopalavereissa (esim. hoitoneuvottelut tai palveluohjaus), teen asiakastietojärjestelmän kirjauksia ja raportointeja Kelaa varten, etsin työpaikkoja asiakkailleni ja teen yhteistyötä työnantajaverkoston kanssa.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiakaspalvelu- ja organisointitaidot, ohjaustaidot, Asiakkaan kohtaaminen ja kuuntelu,

Päädyin nykyiseen työhöni: Nuorten Ystävillä oli avoin työpaikka TE-palveluiden sivuilla, hain siihen, pääsin haastatteluun ja tulin valituksi. Minulla ei ollut kyseisessä työssä tai firmassa yhtään tuttua enkä ollut koskaan aiemmin ollut siellä töissä tai harjoittelussa.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Psykologian opinnot ja opettajan pedagogiset

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Tee oman osaamisesi kartoitusta vaikkapa yhdessä jonkun työelämävalmentajan kanssa, tutustu alan yrityksiin ja työnkuviin jo opiskeluvaiheessa, hae harjoitteluun tai töihin niihin paikkoihin ja yrityksiin, jotka sinua oikeasti kiinnostavat.

More stories

Anita

suunnittelija

Mm. opiskelijoiden ohjausta, erilaisten tukitoimien suunnittelua ja toteuttamista, kouluttamista ym. read story >

Opo

lukion opinto-ohjaaja

Ohjaan lukion opiskelijoita kurssi- ja koulutusvalinnoissa, pidän opiskelijoille ryhmä- ja pienryhmäohjau… read story >

Kaisa

projektipäällikkö

Suunnittelen koulutuksia, ideoin pilotteja ja luon malleja miten työelämäorientaatiota voidaan korkea-ast… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›