Selaa kertomuksia

Harri,

Suunnittelu-, kehitys- tai hallintotehtävät, Helsingin kaupunki

Julkaistu 21.1.2014

Opiskelupaikkani Helsingin yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Varhaiskasvatus
Muut opinnot Aikuiskasvatus
Valmistumisvuosi 2004

Tyypillinen työpäiväni: Ensin täytyy kertoa, että olen lastentarhanopettajaksi valmistunut jo vuonna 1981 ja takana on 30 vuoden päiväkotiura. Nyt toimin työvoimasuunnittelija. Tänään olen konsultoinut esimiehiä, etsinyt töitä parille sosiaalialan opiskelijalle, selvittänyt virastomme siviilipalvelusmiesten määrää ja tehtäviä, osallistunut yhteen johtaja tason rekrytointiprosessiin, ollut parissa kokouksessa, käynyt syömässä ja istunut työkavereiden kanssa kahvitauolla.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: vuorovaikutustaidot, innovointi, kyky toimia itsenäisesti,

Päädyin nykyiseen työhöni: En olisi koskaan lähtenyt pois päiväkodin johtajan tehtävästä, mutta minun täytyi sairauteni vuoksi etsiä uusi työ. Helsingin kaupunki piti minusta hyvää huolta ja etsi minulle uuden työn.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: En osaa opinnoista erikseen eritellä, mutta nykyinen tehtäväni vaatii taitoa heittäytyä uuteen ja uskallusta kokeilla mahdottomiltakin tuntuvia juttuja. Päiväkotityö kyllä antaa hyvät eväät tällaiseen työskentelytapaan.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Tutki sen alan työpaikkailmoituksia mihin haluat töihin. Tutki niistä mitä osaamista tehtävässä vaaditaan. Pyri hankkimaan tarvittavaa osaamista. Jos kuitenkin haet tehtävää, johon osaamisesi ei ihan natsaa, mieti miten voit kompensoida puuttuvaa osaamistasi. Sähköisessä hakemuksessa keskity oleelliseen, älä jaarittele turhia. Tarkastele työpaikkailmoitusta ja vastaa siinä esiintyneisiin seikkoihin. Kysy myös miten joku toinen henkilö tulkitsee ilmoituksen. Ennen kuin lähetät hakemuksen, anna jonkun toisen lukea hakemuksesi. Eli käytä siis kaverin apua!

Lisää kertomuksia

Laura

varhaiskasvatuksen digitutor

Aamuisin ryhmissä havainnoimassa ja opettamassa niin lapsia kuin henkilöstöäkin, lounaan jälkeen toimisto… lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›