Selaa kertomuksia

TvL, research and development manager

Johto- tai esimiestehtävät, Kansainvälinen Life Science-alan yritys

Julkaistu 24.8.2017

Opiskelupaikkani Teknillinen korkeakoulu
Pääaine tai koulutusohjelma Teknillinen fysiikka ja matematiikka
Muut opinnot Tekniikan tohtori
Valmistumisvuosi 1995

Tyypillinen työpäiväni: Vedän bioinformatiikan, eli siis eräänlaisen laskennallisen biologian tiimiä kansainvälisessä yrityksessä. Tyypillisessä työpäivässäni on paljon kokouksia koskien projektien etenemistä ja firman sisäisiä asioita. Seuraan eri työtehtävien etenemistä ja saatuja tuloksia.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: matematiikka, esimies- ja johtamistaidot, projektinhallinta,

Päädyin nykyiseen työhöni: Olen ollut koko urani ajan korkean teknologian yrityksissä. Kokemukseni tuotekehityksestä, tutkimuksesta ja kansainvälisestä toiminnasta olivat avaimia valintaani nykyisen työnantajani palvelukseen.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Vaikka olen esimiestyössä, käytän yhä päivittäin fysiikan ja matematiikan taitoja. Olen siis pysynyt melko lähellä alkuperäistä alaani, vaikka jonkun verran siirtymistä onkin tapahtunut. Esimies- ja projektinjohtotaidot ovat karttuneet työuran aikana. Opiskeluissani keskityin "koviin" aineisiin, kuten fysiikkaan ja matematiikkaan. Pidän niistä yhä kovin paljon ja luulen pysyväni korkean teknologian parissa. Vaikka olen jo kokenut, on eläkkeeseen yli 20 vuotta, joten paras tehdä sellaista mistä itse pitää.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Ennen kuin haet esimiestehtäviin, olisi hyvä jos jaksaisit kärsivällisesti opetella jonkin oikean ammatin. Esimiestaitoja voi opetella matkan varrella jos esimiestyö kiinnostaa. Pelkkiä esimiehiä ilman substanssiosaamista tuskin on, tai ei ainakaan niillä aloilla millä minä työskentelen. Oman työllistymisen kannalta kannattaa tehdä sellaista, mihin työelämässä on tarvetta. Oman jaksamisen kannalta on taas hyvä tehdä sellaista mistä pitää. On onnellista jos voit yhdistää nämä kaksi asiaa. Muusikoita ja näyttelijöitä tarvitaan tässä maailmassa aika rajallinen määrä.

Lisää kertomuksia

Fyysiikko matemaatikoiden keskellä

luotettavuusinsinööri

Teen töitä ydinvoimalaitoksen turvallisuuden parissa. Päivät koostuvat eri tahojen kanssa pidettävistä pa… lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›