Selaa kertomuksia

Seppo,

Johto- tai esimiestehtävät, Kansainvälinen konepajayritys

Julkaistu 26.8.2017

Opiskelupaikkani Teknillinen korkeakoulu
Pääaine tai koulutusohjelma Konetekniikka
Muut opinnot Työnantajan sisäiset koulutukset
Valmistumisvuosi 1988

Tyypillinen työpäiväni: Yksi etätyöpäivä viikossa, muut työpäivät yrityksen avokonttorissa tai työmatkoilla. Työ käytännössä on etäkokouksia, puhelinkeskusteluja, matkustamista, sähköposteja, kouluttamista, esitysten pitämistä, liiketoiminnan analysointia, ihmisten johtamista.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Kokemus alalta, Kaikki mahdollinen kielitaito, esimies- ja johtamistaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Katsoin palkkataulukosta minkälaisella koulutuksella saa hyvän toimeentulon. Luin diplomi-insinööriksi, vaikka itse opiskeltavat asiat eivät huippumielenkiintoisia olleetkaan. Armeijan jälkeen päädyin nykyiselle työnantajalleni töihin ja työn tekeminen on ollut uskomattoman mielenkiintoista. Jokainen päivä on ollut ainutlaatuinen, ja työtehtäviä olen vaihtanut noin kerran 5-7 vuodessa. Ulkomaankomennuksilla olen viettänyt 15 vuotta. Nautin työstäni joka päivä. Ja siitä vielä maksetaankin.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Diplomi-insinöörin koulutus opettaa tietynlaista ajattelumallia, jolla voi ratkaista päivittäisiä ongelmia laaja-alaisesti. Kaikki kielitaito on eduksi, ja jopa teknillisen korkeakoulun syventäviä opintoja olen voinut soveltaa nykyisessä työssäni.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Katsoin palkkataulukosta minkälaisella koulutuksella saa hyvän toimeentulon. Luin diplomi-insinööriksi, vaikka itse opiskeltavat asiat eivät huippumielenkiintoisia olleetkaan.

Lisää kertomuksia

T

product manager

– Myynnin tuki ja tuotetuki
– Asiakaskäynnit
– Tuotestrategian miettiminen ja implementointi
lue kertomus >

E

technical writer

Discuss edits for the next version of the document, implement, repeat lue kertomus >

Sebastian

design engineer

Reading technical drawings
Develop new 3D cad models
Publish new drawings
lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›