Selaa kertomuksia

TH, rakennustarkastaja

Muu

Julkaistu 14.11.2017

Opiskelupaikkani Rovaniemen ammattikorkeakoulu
Pääaine tai koulutusohjelma Insinööri (AMK), rakennustekniikka
Muut opinnot Insinööri (YAMK)
Valmistumisvuosi 2012

Tyypillinen työpäiväni: Työskentelen kahden eri kunnan rakennusvalvonnoissa, joten jään joko työskentelemään peruskuntaan tai ajan läheiseen kaupunkiin työpäiväksi.

Aamulla ensimmäisenä katson läpi sähköpostit sekä saapuneet uudet hakemukset ja kirjeet. Työni sisältää lupien (mm. rakennus-, toimenpide- ja purkulupien) käsittelyä, katselmuksia työmailla ja katselmuspöytäkirjojen laatimista sekä asiakkaiden neuvontaa kasvotusten, puhelimitse ja sähköpostitse. Käsittelen myös erilaisia kuntalaisten tekemiä valituksia aika paljon. Tehtäväkenttääni kuuluu myös rakennetun ympäristön valvonta eli toisin sanoen valvon luvatonta rakentamista ja pihojen siisteyttä yms.

Teen viranomaistyötä eli tehtävänäni on valvoa, että rakentajat ja kuntalaiset noudattavat rakentamiseen liittyviä lakeja. Aina työ ei ole kovin hauskaa, koska joudun asettamaan ihmisille erilaisia velvoitteita, jotka voivat aiheuttaa heille mm. taloudellisia seuraamuksia.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiakaspalvelutaidot, tarkkuus, jämäkkyys,

Päädyin nykyiseen työhöni: Hain työnantajakunnasta toista virkaa, jota en saanut. Ilmoitin heille olevani käytettävissä myös muihin koulutustani vastaaviin virkoihin/toimiin. Pian heille avautui viransijaisuus ja minuun otettiin yhteyttä. Myöhemmin hain virkaa sen avauduttua ja sain paikan.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Rakennustekniikan opinnoista on ollut hyötyä. Kuitenkin vasta työelämässä ollessa on oppinut eniten.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: -

Lisää kertomuksia

Karpaloska

projekti-insinööri

Tyypillinen työpäivä koostuu palavereista asiakkaiden ja toimittajien kanssa sekä CAD-piirtämisestä. Työs… lue kertomus >

RItyttö

Palotarkastaja

Kiinteistöjen palotarkastukset, rakennuslupien lausunnot, suunnittelijoiden ohjaus, paloturvallisuuskoulu… lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›