Selaa kertomuksia

Auli, erityisluokanopettaja

Opetus ja kasvatus, Helsingin kaupunki

Julkaistu 17.11.2017

Opiskelupaikkani Itä-Suomen yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Erityispedagogiikka
Muut opinnot Psykologia, liikunta, kasvatustiede, opetushallinto
Valmistumisvuosi 2016

Tyypillinen työpäiväni: Työpäiväni sisällöstä vain pieni osa on perinteistä opettamista. Opettajan lisäksi olen päivän aikana ainakin äiti, isä, sairaanhoitaja, rauhanturvaaja, tulkki, lakimies ja ystävä. Työpäivien sisältöön vaikuttaa tavoitteita tai suunnitelmia enemmän oppilaideni mieliala ja tarpeet.

Teen myös paljon yhteistyötä muiden opettajien kanssa. Samalla ohjeistan kahden koulunkäyntiavustajani työtä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: kärsivällisyys, Tasapuolisuus, Joustaminen

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin nykyiseen työhöni harjoittelupaikkani kautta. Työpaikkaan oli mukava mennä, kun ihmiset olivat ennestään tuttuja ja tiesin, että meininki on hyvä. Opintojeni aikana tein kesäisin töitä lasten ja nuorten parissa. Olen esimerkiksi työskennellyt leiriohjaajana ja henkilökohtaisena avustajana.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Opinnot antoivat minulle valmiuden mennä töihin oppimaan. Opintojen aikana opin, ettei niitä kannata ottaa liian vakavasti. Se, että tekee parhaansa riittää niin opinnoissa kuin työelämässä. Aina oppii uutta!

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Opettajan työtä oppii opettamalla. Työtä tehdään persoonalla ja rento asenne auttaa jaksamaan. Tsempit sinulle tuleva ope! Opinnot on kivaa aikaa, nautihan!

Lisää kertomuksia

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›