Selaa kertomuksia

Emma, viestintäpäällikkö

Johto- tai esimiestehtävät

Julkaistu 2.2.2021

Opiskelupaikkani Turun yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Taiteiden tutkimus
Muut opinnot Yleinen historia, sukupuolentutkimus
Valmistumisvuosi 2016

Tyypillinen työpäiväni: Tyypillisen työpäivän aloitan tarkistamalla päivän to do -listan ja käymällä sähköpostit läpi. Työpäivään voi sisältyä esimerkiksi sisältösuunnitelman tekoa ja sisällöntuotannon koordinointia, markkinointimateriaalien koostamista, yrityksen laskutuksen ja henkilöstöasioiden hoitamista, nettisivujen päivityksiä ja erilaisia sisäisiä kokouksia.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: kirjoittaminen, Digiviestinnän perusosaaminen, markkinoinnin tuntemus,

Päädyin nykyiseen työhöni: Aloitin nykyisessä työpaikassani tiedottajaharjoittelijana, jonka jälkeen minulle avautui mahdollisuus jatkaa vakituisena työntekijänä. Olen edennyt nykyiseen rooliini muutaman eri roolin kautta.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Kirjoitustaidosta, analyyttisesta ajattelusta, kriittisestä suhtautumisesta, viestintätaidoista ja mediakentän ymmärryksestä on ollut hyötyä. Yliopistokoulutuksen tuoma yleissivistys ja tieteellinen ajattelutapa toimivat mielestäni erittäin hyvänä lähtökohtana erilaisiin (markkinointi)viestinnän tehtäviin. Humanistinen ajattelu on mielestäni yllättävänkin tärkeässä roolissa markkinointialalla, jossa monella toimijalla on kaupallisempi ajattelutapa. Markkinointia ja viestintää tehdään kuitenkin loppupeleissä ihmisille.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Suosittelen suorittamaan opintojen aikana ainakin yhden alan harjoittelun. Itse suoritin yhden harjoittelun viimeisenä opintosyksynäni ja toisen heti valmistuttuani. Kun sinulla on jo alan kokemusta valmistuessasi, sinulla on myös enemmän itseluottamusta hakea töitä.

Tärkein vinkki on uskoa omaan osaamiseen ja koulutukseen. On ihan hölynpölyä, että humanistilla ei olisi hyviä eväitä työelämään tai että työllistyminen olisi automaattisesti hankalaa. Toki tähän vaikuttaa se, millaisiin tehtäviin on hakeutumassa.

Omia opiskeluajan kavereita on töissä ainakin viestintäalan yrittäjänä, viestintä-, mainos- ja mediatoimistoissa, toimittajana, valokuvaajana ja hakukoneoptimoinnin (SEO) spesialistina.

Korostaisin myös sitä, että kaikissa yrityksissä ja organisaatioissa tarvitaan viestintäosaamista.

Lisää kertomuksia

Krisse

tuntiopettaja

Tuntien valmistelua, materiaalien hankintaa ja kopiointia, opetustyötä (olen opettaja, pedagogi, kasvatta… lue kertomus >

Leena

suunnittelija

Kehitän ja määrittelen yritykseni verkkopalvelua. Saatan suunnitella verkkolomaketta, testata toimivuutta… lue kertomus >

Pirkko

suomentaja

Saatan lukea aamuisin käännökseni aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta. Sitten suomennan parin tunnin pät… lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›