Selaa kertomuksia

Niklas, ohjelmistoinsinööri

Konsultointi, Wikimedia Foundation

Julkaistu 10.4.2013

Opiskelupaikkani Helsingin yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Kieliteknologia
Muut opinnot Suomen kieli, Tietojenkäsittely, Itä-Aasian tutkimus
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Tavallisena päivänä käytän 1-3 tuntia toisten lähettämän koodin katselmointiin ja arviointiin. Joka päivä on 20 minuutin mittainen istunto, jossa kaikki tiimin jäsenet antavat tilannepäivityksen. Usein myös muita etätapaamisia Skypen, Google Hangoutin tai IRC:n välityksellä.
Noin kerran viikossa ajan koodia käyttöön tuotantopalvelimille. Loput ajasta kuluu ohjelmointiin ja siihen liittyviin tehtäviin, kuten dokumentointiin ja vikailmoitusten käsittelyyn.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: tiimityötaidot, ohjelmointi, viestintätaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Ensisijainen syy oli avoimen lähdekoodin kehitys harrastuksena. Vastavan alan tutkinto ja kiinnostus luonnollisten kielten rakenteesta auttoivat.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Ohjelmistotuotanto, eri ohjelmointikielten kurssit, algoritmit, puheviestintä ja kielitieteen ja eri kielten opinnot.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Kaikkea ei opi kursseilla, joten työharjoittelut ja harrastustoiminta täydentävät osaamista. Niiden avulla saa myös CV:hen täytettä.

Työnantaja voi löytyä myös ulkomailta. Kannattaa tarkistaa hyvin tarkkaan, miten verot ja muut maksut menevät.

Lisää kertomuksia

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›