Plocka berättelser

Suvi, toimittaja

Kommunikation och media

Julkaistu 10.3.2014

Opiskelupaikkani Helsingfors universitet
Pääaine tai koulutusohjelma Metsätieteet
Muut opinnot Metsänarvioimistiede
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Haastatteluja, tiedonhankintaa, lehtijuttujen kirjoittamista, juttukeikkojen suunnittelua, kuvausten järjestelyä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: sujuva kirjoittaminen, rohkeus, paineensietokyky,

Päädyin nykyiseen työhöni: Lehteen haettiin metsätaloudesta kirjoittavia kesätoimittajia. Kesäpestin jälkeen aukesi pitkä sijaisuus.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Metsäopinnoista ja tiedeviestinnän kursseista. Kaikista kirjoitustehtävistä ja käytännönläheisistä kursseista. Gradu opetti tutkimuksesta.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Paras gradu on valmis gradu. Kannattaa valmistua. Jos haluaa toimittajaksi, kannattaa kirjoittaa paljon ja luetuttaa juttuja muilla ihmisillä. Journalismin opinnoista voi olla hyötyä, mutta ilmankin voi pärjätä. Toimittajana on hyvä, että on erikoisosaamista, esimerkiksi metsänhoito. Talousaineita kannattaa aina opiskella. Raha vaikuttaa kaikkeen.

Mera berättelser

Johanna

asiamies

Työpäiväni koostuu ryhmätyöskentelystä erilaisissa kokouksista, muiden työn ohjaamisesta sekä itsenäisest… läs berättelsen >

Katja

toimittaja

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›