Selaa kertomuksia

Kaisa, projektipäällikkö

Suunnittelu-, kehitys- tai hallintotehtävät

Julkaistu 21.2.2014

Opiskelupaikkani Oulun yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Kasvatuspsykologia
Muut opinnot Kasvatustiede, sosiologia, psykiatria, työtieteen opintoja
Valmistumisvuosi 2002

Tyypillinen työpäiväni: Suunnittelen koulutuksia, ideoin pilotteja ja luon malleja miten työelämäorientaatiota voidaan korkea-asteen sektorilla kehittää koko opintopolun kattavaksi jatkumoksi. Käyn yhteistyökumppaneiden kanssa neuvotteluja ja teemme yhteisiä suunnitelmia. Istun koneella ja etsin tietoa, kirjoitan ja välillä teen hankeraportointeja sekä lasken/tarkistan budjettia.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: hyvät yhteistyötaidot, luovuus, projektiosaaminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Olin tehnyt yhteistyötä minua suositelleiden henkilöiden kanssa ja yksikön esimies soitti minulle ja kysyi minun kiinnostustani alaan. Olin erittäin kiinnostunut ja menin haastatteluun ja sain sijaisuuden, josta poiki muita määräaikaisia työsuhteita yksikössä. Sitten tulivat kehittämishankkeet, johon minulle tarjottiin mahdollisuutta ottaa projektipäällikön pesti. Tartuin tilaisuuteen, vaikka aluksi vähän hirvitti, että mitä sitä tulikaan tehtyä! Luotin kuitenkin siihen, että kaikesta selviää ja minulla oli sellaista osaamista, jonka varaan pystyin laskemaan. Tiesin myös, että kaikkea ei tarvitse tehdä yksin! Pidän haasteista ja niitä sain..

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Fenomenologiseen filosofiaan perehtyminen, psykologia on tukenut ohjaus- ja neuvotatyössä, tilastolliset ja laadulliset tutkimusmenetelmät, kun kerätään esim. palautteita ja tehdään selvityksiä/tutkimuksia hankkeiden vaikuttavuudesta tai merkityksestä. Gradusta sen tekemisestä on ollut hyötyä työssäni. Akateemisessa työssä joutuu kirjoittamaan aika paljon.
Aikaisemmasta laskentatoimen yo-merkonomin tutkinnosta sain taloushallinto-osaamista, josta myös on hyötyä. Ymmärrän kirjanpitoa, osaan budjetoida ja seurata budjettia.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Tartu tilaisuuteen rohkeasti, jos olet kiinnostunut tehtävistä/ asioista, joihin työtehtävät liittyvät! Lyhyestäkin sijaisuudesta tai työsuhteesta voi seurata pitkä työrupeama. Ole aktiivinen ja kontaktoi rohkeasti ihmisiä, organisaatioita, joista olet kiinnostunut - kuitenkin nöyrällä miellä, mutta ei nöyrtyen. Aina kun teet yhteistyötä, niin asennoidu siten, että he saattavat olla seuraavia työkavereitasi, esimiehiäsi, suosittelijoitasi. Ole ylpeä omasta osaamisestasi ja asiantuntijuudestasi, sillä sitä sinulla on! Luota siihen! Ihminen pystyy moniin asioihin jos vain tahtoo! innostus ja motivaatio vie pitkälle.

Lisää kertomuksia

Pi

työhönvalmentaja, kuntoutusasiantuntija

Teen Kelan työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta. Autan ihmisiä, joilla on psyykkisiä ja/tai … lue kertomus >

Anita

suunnittelija

Mm. opiskelijoiden ohjausta, erilaisten tukitoimien suunnittelua ja toteuttamista, kouluttamista ym. lue kertomus >

Opo

lukion opinto-ohjaaja

Ohjaan lukion opiskelijoita kurssi- ja koulutusvalinnoissa, pidän opiskelijoille ryhmä- ja pienryhmäohjau… lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›