Selaa kertomuksia

R,

Johto- tai esimiestehtävät, LUT-yliopisto

Julkaistu 23.4.2019

Opiskelupaikkani Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Kemiantekniikka
Muut opinnot Tuotantotalous
Valmistumisvuosi 2007

Tyypillinen työpäiväni: Työpäiväni ei koskaan ole tyypillinen, sillä aina edessä on uusia asioita ja tilanteita. Dekaanina johdan yhtä yliopiston tiedekunnista. Yksikössämme on töissä noin 200 ihmistä. Käytän paljon aikaani ihmisten kanssa asioita läpi käyden, keskustellen ja sopien seuraavista askelista. Teen töitä huippuälykkäiden ihmisten kanssa edistäen maailman hyvinvointia tieteen kautta. Pääosa päivistäni kuluu erilaisten henkilöstöön liittyvien asioiden kanssa, jotka joskus ovat raskaita, mutta onnistumisista saan vastaisesti energiaa. Tekniikan taustani on työni kannalta elintärkeä, jotta ymmärrän, mistä kulloinkin ihmisten kanssa puhun. En ole alaisiani parempi asiantuntija, mutta uskon silti voivani auttaa heitä työssään. Vuonna 2016 olen vielä valmistunut maisteriksi tietojohtamisesta, mikä on ollut nykyisen työni kannalta todella hyödyllinen osaamisen päivitys.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Kokonaiskuvan hallinta, esimies- ja johtamistaidot, kuunteleminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Olen tehnyt useanlaisia töitä nykyisessä organisaatiossani aina pyytäen haastavampia tehtäviä ja lisää vastuuta. Jos haluaa jotain, pitää se osata ja rohjeta myös sanoa ääneen siitäkin huolimatta että kaikki eivät siitä pidä.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Olen viimeisen kahden vuoden aikana hyödyntänyt lähes kaikkia oppimiani ydinsisältöjä sekä kemiantekniikasta että tietojohtamisesta. Kesti kuitenkin yli 10 vuotta ennen kuin lopulta hahmotin, mistä kaikesta ja missä on ollut hyötyä. Uuden oppimista ei pitäisi rajoittaa siihen, missä näkee välittömiä hyötyjä. Insinöörin pitää osata perustekniikka ja mielellään vielä hyvin. Hänen pitää kyetä analysoimaan dataa puolueettomasti, kertomaan havainnoistaan muille ja kirjoittamaan niistä sujuvasti. Lähes missään työssä ei nykyään myöskään voi aidosti menestyä osaamatta myydä: itseään osaajana, omia ajatuksiaan hyvinä ideoina tai työnantajan tuotteita tai palveluita parhaina vaihtoehtoina.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Rohkene aina astua uusille alueille ja kohti uusia haasteita. Usko aina pystyväsi. Alasta viis, tee asioita, joihin uskot ja tee niitä hyvässä porukassa.

Lisää kertomuksia

kemi

utvecklingsingenjör

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›