Selaa kertomuksia

Riina,

Muu

Julkaistu 3.11.2022

Opiskelupaikkani Laurea-ammattikorkeakoulu
Pääaine tai koulutusohjelma Tradenomi, turvallisuusala
Muut opinnot Riskienhallinta
Valmistumisvuosi 2018

Tyypillinen työpäiväni: Jokainen työpäivä on erilainen. Työskentelen kansainvälisessä yrityksessä, joka tuottaa elintarvikepakkauksia. Työpäivään kuuluu usein turvallisuusjohtamista ja dokumenttien ja ohjeiden luomista, päivittämistä ja korjaamista. Joskus myös mm. kemikaalitapaturmien ja ensiaputapausten (toistaiseksi ei vakavampia tapaturmia sinä aikana, kun olen ollut työssä) raportointia ja tapahtumien kulun selvittämistä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Hyvä kommunikaatio, Asioiden perustelu, miksi tehdään mitä tehdään, Kokonaisuuksien hahmottamista ja asiayhteyksien ymmärtämistä,

Päädyin nykyiseen työhöni: Luokkalaiseni oli harjoittelussa samassa työpaikassa ja hänen lopetettuaan hain paikkaa. Olin tuotantolaitoksella töissä aiempana kesänä eri työssä.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Opinnoista hyötyä oli eniten varsinaisesta harjoittelusta, joka opetti käytännössä miten alan töitä edistetään. Myös opintojen alun peruskurssit ovat olleet hyödyllisiä, sillä niissä on annettu konkreettisia työkaluja, joilla tietoa voi jäsentää ja tulkita.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Urapolku ei aina vie heti sinne minne haluaisi. Joskus kärsivällisyys palkitaa ja samasta työpaikasta saattaakin löytyä oman alan työtä. Lisäksi joskus voi huomata löytävänsä mielekkään työn ihan muulta alalta kuin siltä mistä on unelmoinut. Kaikelle kannattaa antaa mahdollisuus ja tehdä töitä tavoitteiden eteen. Aina ei tarvitse edetä uralla. Välillä on hyvä hengittää.

Lisää kertomuksia

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›