Browse stories

TaasYksiTeologi, toimistoassistentti

Office work

Julkaistu 15.11.2019

Opiskelupaikkani University of Helsinki
Pääaine tai koulutusohjelma Uskontotiede
Muut opinnot Sosiaalityön sivuainekokonaisuus
Valmistumisvuosi 2017

Tyypillinen työpäiväni: Työpäiväni koostuu toimiston (IT-)ongelmien ratkaisusta ja enimmäkseen itsenäisten projektien parissa työskentelystä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Keskittymiskyky, it-taidot, Luovuus, ideointi, kokonaisuuksien hahmottaminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Näin työpaikkailmoituksen TE-palveluiden sivuilla, lähetin hakemuksen ja kävin työhaastattelussa. Valintaani taisi vaikuttaa pro gradu -tutkielmani aihe sekä IT-harrastukseni tuoma osaaminen. Minulta myös puuttui aiempi työkokemus, mitä paikkaan hakevilta edellytettiin.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Teologian tutkinto kokonaisuutena. Se on opettanut ainakin itselleni diplomaattisempaa ja objektiivisempaa asennetta, mitä kaivataan hektisissä työympäristöissä. Sanotaan, että teologi on kohtaamisen asiantuntija. Tutkinto antaa myös hyvät valmiudet kaikenlaiselle kirjoittamiselle, tiedon käsittelylle ja arvioinnille sekä syvällisille pohdinnoille (mistä aiheesta tahansa!).

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Toimistoalalle haluavia ehkä kehottaisin hankkimaan merkonomin tutkinnon, koska sitä usein ainakin työpaikkailmoituksissa kaivataan. Jokainen työpaikka on erilainen ja tekijänsä näköinen, joten vaikeaa antaa mitään yleispätevää ohjetta. Tee sitä mikä tuntuu oikealta. Kysy apua ja tukea luotettavilta ihmisiltä. Muista, että harvan elämä on yhtä menestyksekästä uraputkea vaikka niin annetaan ymmärtää. Älä vertaile itseäsi muihin.

More stories

Ola

opinto-ohjaaja

Henkilökohtaista ohjausta tutkinnon pakollisten sekä valinnaisten opintojen suorittamiseen; ohjauksen tun… read story >

Peter

päällikkö

Tyypillinen työpäivä on täynnä palavereja oman tiimin, verkostojen tai työryhmien kanssa. Muu aika kuluu … read story >

Karo

Teen kahta työtä: kotoa käsin itsensätyöllistämisajatuksella raportointia toimeksiannoista ja museo-oppaa… read story >

Aiska

suunnittelija

Kurssien suunnittelua ja hallintoa, kokousten valmistelua ja kokouksia, erilaisten tapahtumien järjestämi… read story >

Kirjastotäti

kirjastovirkailija

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›