Selaa kertomuksia

Suvi, toimittaja

Viestintä- tai mediatyö

Julkaistu 10.3.2014

Opiskelupaikkani Helsingin yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Metsätieteet
Muut opinnot Metsänarvioimistiede
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Haastatteluja, tiedonhankintaa, lehtijuttujen kirjoittamista, juttukeikkojen suunnittelua, kuvausten järjestelyä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: sujuva kirjoittaminen, rohkeus, paineensietokyky,

Päädyin nykyiseen työhöni: Lehteen haettiin metsätaloudesta kirjoittavia kesätoimittajia. Kesäpestin jälkeen aukesi pitkä sijaisuus.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Metsäopinnoista ja tiedeviestinnän kursseista. Kaikista kirjoitustehtävistä ja käytännönläheisistä kursseista. Gradu opetti tutkimuksesta.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Paras gradu on valmis gradu. Kannattaa valmistua. Jos haluaa toimittajaksi, kannattaa kirjoittaa paljon ja luetuttaa juttuja muilla ihmisillä. Journalismin opinnoista voi olla hyötyä, mutta ilmankin voi pärjätä. Toimittajana on hyvä, että on erikoisosaamista, esimerkiksi metsänhoito. Talousaineita kannattaa aina opiskella. Raha vaikuttaa kaikkeen.

Lisää kertomuksia

Johanna

asiamies

Työpäiväni koostuu ryhmätyöskentelystä erilaisissa kokouksista, muiden työn ohjaamisesta sekä itsenäisest… lue kertomus >

Katja

toimittaja

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›