Selaa kertomuksia

Energiainsinööri, suunnitteluinsinööri

Suunnittelu-, kehitys- tai hallintotehtävät

Julkaistu 7.5.2020

Opiskelupaikkani Metropolia Ammattikorkeakoulu
Pääaine tai koulutusohjelma Energiatekniikka
Muut opinnot Ympäristötekniikka
Valmistumisvuosi 2019

Tyypillinen työpäiväni: Projektien kanssa toimitaan, teknistä suunnittelua, asiakkaiden kanssa yhteydenpitoa, työmaakäyntejä, jonkin verran matkustamista.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Energiajärjestelmien tekninen tuntemus, projektiosaaminen, järjestelmällisyys

Päädyin nykyiseen työhöni: Olin kesätöissä ja sitä kautta sain opinnäytetyön yrityksestä. Olivat tyytyväisiä ja sain jatkaa projektisuunnittelun parissa.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Ehdottomasti kaikista energiajärjestelmiin liittyvistä perusopinnoista. Kattilat, prosessitekniikka, automaatio, sähkö. Lisäksi opinnoissa olleet suunnitteluharjoitukset olivat hyviä.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Kannattaa panostaa selkeästi ammattiopintoihin heti perusteista lähtien. Labrat on myös hyviä ja niistä kannattaa ottaa kaikki irti nii saa vähän kosketusta oikeisiin systeemeihin. Kieliä on myös tarvinnut. Matikat ja fysiikat eivät niin tarpeellisia olleet.

Lisää kertomuksia

Avokado

automaatioinsinööri

Tyypillinen työpäivä koostuu teknisten dokumenttien suunnittelusta, piirtämisestä/päivittämisestä, asiakk... lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›